Tajemnicza robótka i pieczona brukselka.

by - 2/16/2015

Jest nią torba na drutach. Zwykła i maksymalnie prosta. W wielkości A4- (trochę większa). Bez podszewki, przez to rozciągliwa.
Zapraszam do obejrzenia.



Zdjęcia są autorstwa mojej córeczki, w roli prezenterki ( ups) ja. Trochę zmieniłam proporcje torby z poprzedniego razu i chyba wtedy fason bardziej mi odpowiadał. Już nie pruję.

A teraz coś do brzuszka

Były buraczki, teraz czas na brukselkę. Nie każdy ją lubi, a ja znalazłam na fb fajny przepis w języku angielskim.
Pieczona brukselka z piekarnika.



Brukselkę umyć, obrać z wierzchnich listków, większe przekroić na połówki, po czym wysypać na blachę wysmarowaną olejem. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec brukselki przez 25 minut. Po upieczeniu posolić.
Mnie smakowały bez niczego, takie chrupiące, pyszne. Rodzinka ją jadła z sosem czosnkowym.
Polecam
Pozdrawiam serdecznie.

You May Also Like

53 komentarze

  1. Torba praktyczna, bo wygląda na taką co to wiele pomieści :)
    Do wielu produktów spożywczych dawniej nie jadalnych przekonałam się (np. buraczki, wątróbka czy szpinak). Brukselki jakoś ciągle nie mogę polubić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale w tej wersji polecam Ci brukselkę.

      Usuń
    2. W takim razie dam brukselce ostatnią szansę ;)

      Usuń
  2. fajna torba! :-D bardzo mi się podoba!
    no i brukselka, mniam mniam! kocham brukselkę! ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham brukselkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja lubię, nie przeszkadza mi.

      Usuń
  4. Torba wygląda na pakowną - zapewne się sprawdzi. Przepis na brukselki smakowity.

    OdpowiedzUsuń
  5. Torba swietna, taka mlodziezowa, a co do brukselki... sceptyczna jestem :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. A takiej brukselki to ja jeszcze nie jadłam, ja do tej torby zmieściłabym chyba wszystkie skarby ;-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Torba superaśna, pakowna i kolory świetne :) :) :)
    nienawidzę brukselki,brrrr

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajna torba ,a ja ostatnio szukałam sposobu na brukselkę żeby była w miarę smaczna .

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawy przepis. Brukselkę bardzo lubimy i często ją przyrządzam.
    Jest dostępna w Lidlu. Zrobię wg Twojego przepisu.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja ją kupiłam na targu, ale w Lidlu jest.

      Usuń
  10. Bardzo ładna, zgrabna torba!!! Brukselkę bardzo lubię:))) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Torba fajna bardzo. Brukselki jeszcze nie jadłam tej zimy :-( Muszę nadrobić. Taka chrupka musi być o niebo lepsza od gotowanej !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest chrupka, tylko nie napisałam aby w piekarniku ją pomieszać od czasu do czasu.

      Usuń
  12. Też zrobiłam kiedyś wymiarowo prawie taką samą. Tylko w warkocze i kwadraty. Była tak rozciągliwa, że jednak dodałam podszewkę. Muszę ją odszukać, bo wylądowała, jako "pojemnik" na jakieś duperele, paski, czy coś. Najgbardziej rozciągliwy jest włóczkowy pasek, kiedy napakowałam do niej za dużo, pasek robił się do ziemi. Trochę to niepraktyczne. Poza tym, świetnie to wygląda, co robótkowe, to robótkowe, wiadomo :D I niech prezenterka nie mówi ups, bo fajne ciałko widać :D Brukselkę też lubię, robiłam na surowo sałatkę. Nikt się nawet nie zorientował, że je tą "paskudną" brukselkę :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na włóczkowy pasek mam patent aby go podszyć materiałem.

      Usuń
  13. Zimowa torba bardzo szykowna :) A brukselka to jedyne warzywo, za którym nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Brukselka w wersji pieczonej na serio jest smaczna.

      Usuń
  14. Torbę chwalę a co do brukselki.... jem pod każdą postacią :) Wdziałam gdzieś fajny przepis na zapiekankę z brukselki i malutkich klopsików z kalafiorkiem i zółtym serem - nie pamiętam tylko jaki sos był do tego wszystkiego :0
    Pozdrawiam, Marlena

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę, jakie można robić miksy z tego warzywa.

      Usuń
  15. Torba rewelacyjna...takie lubię ..mięciutkie , milutkie.Przepis na brukselkę " podkram"..pozdrawiam Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za torbę, a brukselkę polecam.

      Usuń
  16. Mniam! Przepis na pewno wykorzystam, a torba bardzo ładna :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pożałujesz, kiedy spróbujesz.

      Usuń
  17. Z przepisu skorzystam na pewno. Przez całe dzieciństwo brukselki nie znosiłam, a teraz odkrywam ją na nowo, chętnie wypróbuję pieczoną.
    Torba bardzo fajna:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Renya, ja w dzieciństwie nie znosiłam wielu rzeczy, a teraz zajadam się np szpinakiem. A jadłaś go na surowo z winegretem? Pycha.

      Usuń
    2. Szpinak to akurat w dzieciństwie bardzo lubiłam, choć u nas podawany był zawsze w formie papki, z jajkiem (coś jak jajecznica szpinakowa), na ciepło;-) Surowe liście do surówek zaczęłam wykorzystywać dopiero od paru lat - ogromnie mi tak smakuje! Brukselki na surowo jeszcze nie jadłam, muszę też wypróbować; dzięki za podpowiedzi:-)

      Usuń
  18. Aniu bardzo fajna torba, taka zwyczajna i praktyczna i w dodatku szara. Lubię proste rzeczy. A brukselka mniam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  19. Aniu bardzo fajna torba, taka zwyczajna i praktyczna i w dodatku szara. Lubię proste rzeczy. A brukselka mniam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Torba ma spokojne kolory, pasujące do wielu stylizacji, zwłaszcza tych młodzieżowych.

      Usuń
  20. Wspaniała torba :-) Uwielbiam takie - duże i własnoręcznie robione :-)
    Brukselkę koniecznie muszę spróbować - dziękuję za przepis :-)
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wcześniejsza wersja tej torby była krótsza i szersza, nie wiem, czy nie było lepiej.

      Usuń
  21. Bardzo fajny pomysł - taka torba:) Brukselkę lubimy bardzo, dzięki za kolejny przepis:) Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  22. Witaj Aniu.
    To już trzecia odsłona Twojej dzianinki.Prezentuje się bardzo ładnie.
    Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  23. Brukselkę uwielbiam ale nigdy nie jadłam jej z piekarnika. Dziękuję za inspirację kulinarną i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, tylko przemieszaj ja w piekarniku.

      Usuń
  24. Piękna torba!
    A brukselka bardzo pysznie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jest smaczna, zupełnie, jak nie brukselka.

      Usuń
  25. Bardzo mi się podoba ta torba, chyba sobie też taką machnę :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Bardzo fajna torba :) Brukselka wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Ta torba to jest super. Uwielbiam robione torby i z tą bym śmigała cały czas!

    Mniam, apetycznie. Jem brukselkę ze smakiem, a mój luby nie cierpi. Dlatego zawsze mam dla siebie tylko. Ja zawsze gotuję i z tartą bułką zajadam, ale pieczona brzmi wybornie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz. Było mi niezmiernie miło Cię gościć.

Prawa autorskie

Wszelkie zdjęcia i teksty prezentowane na blogu są mojego autorstwa. Jeśli jest inaczej, cytuję, lub piszę o tym. Dlatego proszę nie kopiować bez zgody gospodyni bloga.

FOLLOW ME@INSTAGRAM